Radiofrekvens (RF)

Radiofrekvensbehandling (RF) är ett mycket effektivt sätt att behandla åderbråck och har tillsammans med laser (EVL) i stort sätt ersätt öppen kirurgi. Under själva ingreppet kommer du att ligga på en brits och vi steriltvättar benet som vi ska behandla. Med hjälp av ultraljud förs en tunn radiofrekvensprob upp till basen av det sjuka kärlet och lokalbedövning injiceras längs hela behandlingsområdet. Radiofrekvensvågorna avger värmeenergi som löder ihop kärlet samtidigt som proben backas ut från kärlet. För bästa kosmetiska resultat behövs ofta lokala resektioner av synliga åderbråck på underbenet via 2-3 mm stora snitt i huden. Behandlingen tar mellan 20-40 minuter och efteråt kan du återvända till hemmet. De allra flesta patienter kan återuppta sina vanliga fysiska aktiviteter redan dagen efter ingreppet.

Efter behandlingen kan du röra dig fritt men du skall undvika större ansträngning de första dagarna. För bästa resultat ska du använda stödstumpa på det behandlade benet dygnet runt i en vecka. Du kan ta av strumpan när du duschar.

Tala om för oss om du har nålskräck. Då vidtar vi extra åtgärder för att göra behandlingen så bekväm som möjligt för dig.

Sjukskrivning och receptbelagda läkemedel behövs inte!