Åderbråck Kristianstad – Åderbråckscentrum

Behandling av åderbråck Kristianstad

Söker ni efter en klinik som genomför operationer på åderbråck i Kristianstad? Vi hjälper er! Benägenheten att utveckla åderbråck är ärftlig och sjukdomen kan förekomma hos män och kvinnor.

Hur uppstår åderbråck?

Åderbråck uppstår genom förhöjt tryck i den venösa cirkulationen som återtransporterar syrefattigt blod från benen till hjärtat. Den bakomliggande orsaken är skador i venkärlens klaffar som normalt förhindrar blodet från att rinna nedåt. Orsaken är fortfarande okänd men upp till 30% av alla vuxna lider av åderbråck.

Åderbråck kan synas som stora vidgade vener i underhuden men även som mindre spindelnätliknande kärlområden (ådernät). Detta kan alltså vara bra att åtgärda så fort som möjligt.

Hos de flesta patienter uppstår sjukdomen i en av två ytliga huvudstammar – den som löper från inre fotknölen till ljumsken (vena saphena magna) eller den som löper på baksidan av underbenet (vena saphena parva).

I båda fallen är de synliga åderbråcken oftast lokaliserade till underbenet. I enstaka fall kan orsaken vara skada på djupa vener efter genomgången blodpropp (djup ventrombos).

Kan man få bort åderbråck själv?

Du kanske undrar om det finns något du kan göra för att förbättra tillståndet för dina åderbråck utan att behöva träffa en läkare i Kristianstad. Den goda nyheten är att det finns flera saker du kan göra hemma för att hantera dina åderbråck och minska smärtan och obehaget de kan orsaka.

Här är nedan listar vi några tips som kan hjälpa.

  • Använd kompressionsstrumpor 
  • Regelbundna promenader/träning
  • Håll benen högt 
  • Undvik åtsittande kläder

 Man bör dock vara medveten om att dessa tips inte ”åtgärdar” ditt åderbråck och får det att försvinna. Dessa tips är bra för att lindra tillfälliga symptom samt att bromsa åderbråckens utveckling. Har man bestående besvär eller vill rent kosmetiskt behandla det rekommenderas det att snacka med en specialist inom åderbråck i Kristianstad.

Åderbråcksbehandling i Kristianstad

För de flesta är sjukdomen endast kosmetiskt besvärande men lindriga symptom så som tyngdkänsla, bensvullnad och klåda är vanliga. Obehandlade åderbråck kan med tiden leda till bestående hudförändringar och i vissa fall till svårläkta bensår.

Eftersom sjukdomen är mycket vanlig och i flesta fall helt ofarlig behandlas endast patienter med hudförändringar eller bensår inom den offentliga sjukvården. Åderbråck i Kristianstad kan behandlas på vår klinik i Malmö eller på vår samarbetspartnes klinik i Helsingborg.

Endast ytliga vener kan behandlas framgångsrikt och därför är kartläggning av underliggande orsak med ultraljud av stor vikt för att uppnå bästa resultat och för att ni ska bli nöjda med arbetet som görs.

Om dina åderbråck besvärar dig rekommenderar vi att du besöker oss för en konsultation av åderbråck i Kristianstad. Du kan enkelt boka genom vår hemsida så löser vi en tid för er.

Åderbråck
Åderbråck ben