Mottagning för åderbråck Helsingborg

Mottagning åderbråck Helsingborg

Letar ni efter en klinik som utför operation på åderbråck Helsingborg? Då har ni hittat helt rätt! Vi på Åderbråckscentrum erbjuder nu mottagning i centrala Helsingborg i samarbete med Diagnostiskt Centrum Hud.

Du bokar enklast tid via BOKA TID knappen nedan. Du är också välkommen att ringa oss på 010-140 10 20 och då hjälper vi dig med bokningen. Observera att tiderna i Helsingborg är begränsade till 1 dag varannan vecka.

För de flesta är sjukdomen endast kosmetiskt besvärande men lindriga symptom så som tyngdkänsla, bensvullnad och klåda är vanliga. Obehandlade åderbråck kan med tiden leda till bestående hudförändringar och i vissa fall till svårläkta bensår.

Eftersom sjukdomen är mycket vanlig och i flesta fall helt ofarlig behandlas endast patienter med hudförändringar eller bensår inom den offentliga sjukvården.

Endast ytliga vener kan behandlas framgångsrikt och därför är kartläggning av underliggande orsak med ultraljud av stor vikt för att uppnå bästa resultat för att behandla åderbråck i Helsingborg.

Kan man få bort åderbråck själv?

Du kanske undrar om det finns något du kan göra för att förbättra tillståndet för dina åderbråck utan att behöva träffa en läkare i Helsingborg. Den goda nyheten är att det finns flera saker du kan göra hemma för att hantera dina åderbråck och minska smärtan och obehaget de kan orsaka.

Här är nedan listar vi några tips som kan hjälpa.

  • Använd kompressionsstrumpor 
  • Regelbundna promenader/träning
  • Håll benen högt 
  • Undvik åtsittande kläder

Man bör dock vara medveten om att dessa tips inte ”åtgärdar” ditt åderbråck och får det att försvinna. Dessa tips är bra för att lindra tillfälliga symptom samt att bromsa åderbråckens utveckling. Har man bestående besvär eller vill rent kosmetiskt behandla det rekommenderas det att snacka med en specialist inom åderbråck i Helsingborg.

Åderbråcksbehandling Helsingborg

Om dina åderbråck besvärar dig rekommenderar vi att du besöker oss för en konsultation av dina åderbråck Helsingborg.

Vill du boka tid för vår klinik i Malmö kan du göra det här här.

 

Besöksadress

Diagnostiskt Centrum Hud
Springpostgränden 3A,
252 20 HELSINGBORG

Hitta hit

Vår mottagning är belägen på översta våningen, plan 4 (i hissen står det 3) i Stenströms gamla skjortfabrik på Springpostgränden i hjärtat av Helsingborg. Vi ligger knappt 100 meter ovanför Åhléns parkeringshus. Huvudentré är Springpostgränden 3A med trappa och hiss.
Vid behov finns en handikappentré i ingång 3B och om hjälp behövs får ni gärna kontakta oss någon dag i förväg.

Kommer du med bil kan du parkera i P-huset Magnus Stenbock, infarten ligger på Norra Storgatan 13. Parkeringshuset ligger ovanpå Åhléns Varuhus. Från parkeringshuset kan du gå ner för infarten och då ligger Springpostgränden snett till vänster. Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade behövs ingen parkeringsruta utan du kan stå längs kanten på Springpostgränden.
Kommer du med tåg stiger du av vid Helsingborgs Centralstation (Knutpunkten) och därifrån är det en promenad på 10–15 minuter, men även flera anslutande bussar.

Kommer du med buss stannar flera bussar vid busshållplatsen Sundstorget på Drottninggatan, därifrån är det en promenad på ca 5 min.

Diagnostiskt Centrum Hud

Springpostgränden 3A, 252 20 HELSINGBORG